^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Śniadanie: płatki jogurtowo-zbożowe na mleku, pieczywo z masłem, pastą  z sera białego i szynki, papryką, banan, herbata z cytryną.

Obiad: krupnik z kaszy jaglanej, pulpety z otrębami, ziemniaki, fasolka szparagowa, surówka z kapusty czerwonej, kompot.                 

Podwieczorek: grahamki z masłem, jajkiem, ogórkiem świeżym, jabłko, herbata.

Wtorek 30.01.2018 r.

Śniadanie: pieczywo żytnie, masło, ser żółty, kiełbasa krakowska sucha, pomidorki cherry, cykoria,, kakao, żurawina.                          

Obiad: zupa fasolowa, kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchwi, kalafior, kisiel.

Podwieczorek: gofry z dżemem, jabłka, pomarańcze, mleko

Środa 31.01.2018 r.

Śniadanie: kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem, pastą z ryby wędzonej i szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym, marchewka do chrupania, herbata rumiankowa.

Obiad: rosół z makaronem, udka pieczone, ziemniaki, buraczki, groszek zielony, kompot.

Podwieczorek: makaron z serem białym i truskawkami, jabłka, herbata.

Czwartek 1.02.2018 r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, polędwicą drobiową, herbata owocowa, kalarepka do chrupania.

Obiad: zupa selerowa-krem z grzankami, lasagne warzywno-mięsne, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot.

Podwieczorek: racuszki z ryżu, gruszki, sok marchewkowo-jabłkowy.                            

Piątek 2.02.2018 r.

Śniadanie: pieczywo żytnie z masłem, schabem pieczonym /wypiek własny/, papryką, kalarepka do chrupania, kakao.                   

Obiad; zupa jarzynowa, jajko w sosie chrzanowym, surówka z marchwi i pora, kompot.

Podwieczorek: pieczywo z masłem, pasztetem domowym, ogórkiem kiszonym, mandarynki, chipsy jabłkowe, kawa Inka.

 

Copyright © 2013. Przedszkole w Falentach Rights Reserved.