^Back To Top
  
  
  
Get Adobe Flash player

Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorem, papryką, banan, herbata z cytryną.

Obiad: zupa Shreka -szpinakowa z ziemniakami, spaghetti z sosem warzywno-mięsnym, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej i ziarnami słonecznika, kompot.                 

Podwieczorek: bułka z masłem i miodem, jabłka, kawa zbożowa.

Wtorek 23.01.2018 r.

Śniadanie: pieczywo żytnie, masło, ser żółty, polędwica drobiowa, pomidory, kiełki lucerny, kalarepa, kakao.                           

Obiad: kapuśniak ze słodkiej kapusty, pulpety drobiowe, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot.                       

Podwieczorek: pieczywo chrupkie z masłem, serek waniliowy, jabłko, herbata.

Środa 24.01.2018 r.

Śniadanie: biszkopty na mleku, pieczywo z masłem, pastą z ryby wędzonej, ogórkiem kiszonym, marchewka do chrupania, herbata imbirowo-cytrynowa.

Obiad: zupa cebulowa z grzankami, bitki wieprzowe, kasza perłowa, mieszanka warzywna na parze, surówka z selera i rodzynkami, kompot.

Podwieczorek: jabłka zapiekane z budyniem, mandarynki, koktajl jogurtowo-owocowy.

Czwartek 25.01.2018 r.

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztetem, ogórkiem świeżym, gruszki, żurawina, herbata rumiankowa.                       

 Obiad: zupa zacierkowa, ryba po grecku, ziemniaki, surówka z kapusty białej i marchwi, szpinak, kisiel.

Podwieczorek: baba z kaszy manny z malinami, jabłko, herbata.                            

Piątek 26.01.2018 r.

Śniadanie: pieczywo żytnie z masłem, serkiem białym, szczypiorkiem, papryką, kalarepka do chrupania, kakao.                   

Obiad; barszcz czerwony, pierogi ruskie, surówka z ogórka kiszonego i papryki, kompot.

Podwieczorek: pieczywo z masłem, parówki z szynki, ketchup, pomarańcze, sok.

 

Copyright © 2013. Przedszkole w Falentach Rights Reserved.